Desktop > Ploegenrooster Week

Ploegenrooster Week

ploegenrooster week

In dit ploegenrooster voor Windows 7 en Windows Vista worden de weeknummers bovenaan weergegeven. Om dit te realiseren werden de weekdagen verplaatst naar de linkerkant. Je diensten lees je dus van boven naar beneden in plaats van van links naar rechts.

Ook in deze versie kan je zelf de kleuren aanpassen. Hoe je dat doet lees je onderaan deze pagina. Je beschikt nog steeds over de mogelijkheid om een volledig nieuw rooster in te voeren.

Download

Download Ploegenrooster Week naar je PC: Ploegenrooster Week

Instellingen

instellingen6

Als je het gadget de eerste keer opstart, kijk dan of je rooster erin zit. Ga even door de ploegen om de juiste ploeg te selecteren, kies de gewenste benaming voor de diensten en een kleurenschema.

instellingen7

Als je je rooster niet kan terugvinden kan je een eigen rooster aanmaken. Neem een willekeurige dienst in je rooster en typ alle verdere diensten gescheiden door komma's tot je rooster zich herhaalt. Op het einde van deze reeks mag geen komma staan. Kijk goed naar het voorbeeld. De ingave moet met V,L,N,D en X gebeuren. Wanneer je bij benaming diensten "ochtend/middag" selecteert, wordt de weergave automatisch aangepast.

  • voor de vroege shift/ochtenddienst typ je een V
  • voor de late shift/middagdienst typ je een L
  • voor de nachtshift typ je een N
  • voor de dagdienst typ je een D
  • voor een vrije dag typ je een X of een blanco plaats, geen spatie (zie voorbeeld)
  • je mag één karakter zelf kiezen, dit krijgt dan de kleur "R"

Kijk nu naar het eerste teken in de reeks, in het voorbeeld is dit een vroege dienst (V). Vul de datum in wanneer je deze shift voor de laatste keer hebt gelopen. Typ dag, maand en jaar gescheiden door een schuine streep /. Bijvoorbeeld 3/12/2007.

Je kan het kleurenschema onderaan naar believen aanpassen. Zorg er voor dat er voldoende kleurverschil is met de kleur van de huidige dag.
Je hebt één reservekleur "R" ter beschikking voor alle andere karakters dan V,L,N of D. Een kleur bestaat steeds uit 6 karakters van 0 tot 9 en van A tot F en wordt voorafgegaan door een # (zie voorbeeld).
Kleurcodes vind je hier:

Als je zelf een rooster getypt of aangepast hebt en je kiest daarna voor een ander rooster uit de keuzelijst, dan worden je instellingen overschreven. Hetzelfde geldt voor de kleuren.


Facebook  Twitter