Desktop > Windows 10 Ploegenrooster

Windows 10 Ploegenrooster

Windows 10 Ploegenrooster

De Windows 10 Ploegenrooster app is geschikt voor Windows 10 desktop, tablet en mobile. Je kan hem gratis downloaden in de Microsoft Store of via de onderstaande links. Voor wie ooit onze Windows 7 gadget gebruikte zal de app onmiddellijk vertrouwd aanvoelen. Ook deze app zullen we in de toekomst verder uitbreiden met nieuwe mogelijkheden.

In deze versie voor Windows 10 heb je de keuze uit tientallen voorgeprogrammeerde roosters en ploegen. Vind je je rooster toch niet terug, dan heb je nog steeds de mogelijkheid om zelf een volledig nieuw rooster in te voeren.

Download

Download Windows 10 Ploegenrooster uit de Microsoft Store.

download Windows 10 Ploegenrooster


Instellingen

instellingen Windows 10 app

Ploegenrooster voor Windows 10 start de eerste keer op met een standaard 2-ploegensysteem. Om jouw rooster te selecteren ga je naar "Instellingen" door onderaan de app op het tandwiel te klikken.

Kijk bij "Ploegenstelsel" of je je dienstschema kan terugvinden. Meer info over al deze ploegenstelsels vind je hier maar je kan ook onze zoekfunctie gebruiken.

Vervolgens kies je de juiste ploeg. Ook die vond je wellicht al via onze zoekfunctie of bij roosters. Je zal merken dat de ploegen benoemd zijn van "T tot Z", de reden daarvoor vind je in de faq.

Verder kan je kiezen hoe je diensten benoemd worden en kan je een achtergrond instellen; "licht" of "donker".

Als je ploegenrooster in onze database zit hoef je bij geavanceerde instellingen niets te wijzigen. Klik onderaan de app op de bewaarknop om je instellingen op te slaan.

Geavanceerde instellingen

Als je "Ploegenstelsel" niet in onze database zit kan je zelf een rooster aanmaken. De letterreeks in het vak "Rooster" kan je dan vervangen door je eigen roosterreeks.

Neem een willekeurige dienst in je rooster en typ alle verdere diensten gescheiden door komma's tot je rooster zich herhaalt. Op het einde van deze reeks mag geen komma staan. Kijk goed naar het voorbeeld.

Voorbeeld: V,V,L,L,N,N,X,X,X,X

De ingave moet met V,O,L,M,N,D,R of X gebeuren. Wanneer je bij benaming diensten "ochtend/middag" of "vroege/late" selecteert, wordt de weergave automatisch aangepast.

  • voor de vroege shift/ochtenddienst typ je een V of een O
  • voor de late shift/middagdienst typ je een L of een M
  • voor de nachtshift typ je een N
  • voor de dagdienst typ je een D
  • voor een vrije dag typ je een X
  • je kan ook zelf een karakter kiezen, dit krijgt dan de kleur "R"

Kijk nu naar het eerste teken in je reeks, in het voorbeeld is dit een vroege dienst (V). Kies een datum wanneer je deze shift ooit eens hebt gelopen of nog zal lopen. Het is niet belangrijk of deze datum in het verleden of in de toekomst ligt.

Klik vervolgens onderaan de app op de bewaarknop om je rooster op te slaan.

Let op! Als je zelf een rooster getypt of aangepast hebt en je kiest daarna een ander rooster uit de keuzelijst, dan worden je instellingen overschreven!

Andere systemen

Ben je op zoek naar een ploegenrooster voor je Android, iOS (iPhone) of Windows telefoon of tablet? Download het hier. Ploegenrooster mobile en Shiftkalender mobile zijn web-apps waarvoor je geen software dient te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een browser. De instellingen zijn dezelfde als bij de Windows 10 app.

Als je gebruik maakt van een oudere versie van Windows (Windows 7 of Vista), dan vind je hier een overzicht van mogelijke toepassingen.


Facebook  Twitter  Google+